Известие

Collapse
No announcement yet.

Светва ми лампата с дюзата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Светва ми лампата с дюзата

Здравейте колеги днес както си карах извънградско и ми светна лампата с дюзата и така доста време свети по късно пак си светеше и както си карах изгасна. Какво означава това? Рядко ми се случва но единия път направо колата работеше на -50% мощност... Ако сипя добавка ще направя ли така да не светва въпросната лампа ?
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

Направи диагностика и виж каква грешка е записала.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Лампата с дюзата светва при нередност в цялата горивна система моята например светна от боклуци в резервоара.
      Алфа 166 2.4 JTD

Comment

При мен пък едното реле отпред при акумулатора явно беше тръгнало да си заминава и при нашите "равни" пътища правеше лоша връзка и ми светваше дюзата, а понякога и гаснеше. Слизаш наместваш и всичко ОК. Смених го и повече не съм имал ядове. Интересното беше, че не записваше никакви грешки.
        Това е моя опит, но той е от бензинова. Дано съм ти бил полезен.
        sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
          При мен пък едното реле отпред при акумулатора явно беше тръгнало да си заминава и при нашите "равни" пътища правеше лоша връзка и ми светваше дюзата, а понякога и гаснеше. Слизаш наместваш и всичко ОК. Смених го и повече не съм имал ядове. Интересното беше, че не записваше никакви грешки.
          Това е моя опит, но той е от бензинова. Дано съм ти бил полезен.
          Колеги така и така я има темата може ли да попитам коя е лапата за дюзите ? ( С каква картинка светва )

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=27463
            индикатор № 7
            Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
            Peugeout 2.2 HDI 133+++
            Alfa 159 +++ next

Comment

Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
              Благодаря колега !

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

В най-скоро време приготви 383 лева за датчик високо налягане и моята ги правеше тия номера ту свети, ту угасне и накрая 383 лева и се оправи всичко.

Comment

За 5 години откакто я имам колата това се е случвало 3-4 пъти 2 пъти от които бях слагал нафта от ЛУКОЙЛ от които единия път направо колата работеше на 50% от мощността си... но нито ми е гаснела нито нищо.
                  Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

Comment

Първоначално публикувано от Raiko0 Покажи съобщение
                    За 5 години откакто я имам колата това се е случвало 3-4 пъти 2 пъти от които бях слагал нафта от ЛУКОЙЛ от които единия път направо колата работеше на 50% от мощността си... но нито ми е гаснела нито нищо.
                    Причини за случилото се могат да са един куп. Прибери боба и намери кой да я закачи на диагностика.

Comment

колеги ходих на диагностика - дава ми потенциометъра на педала, нещо друго може ли да е, да се провери преди да се наливат пари и евентуално къде и за какви пари е тоя потенциометър.Имаше пост със снимки как се оправя буксата / ако е от нея/ , но не мога да го открия, ако някой може да постне линка към картинките ще съм благодарен - да започна от буксата под жабката.
                      Благодаря на отзовалите се !
                      Peugeout 2.2 HDI 133+++
                      Alfa 159 +++ next

Comment

колеги ходих на диагностика - дава ми потенциометъра на педала, нещо друго може ли да е, да се провери преди да се наливат пари и евентуално къде и за какви пари е тоя потенциометър.Имаше пост със снимки как се оправя буксата / ако е от нея/ , но не мога да го открия, ако някой може да постне линка към картинките ще съм благодарен - да започна от буксата под жабката.
                        Благодаря на отзовалите се !
                        Това е от моята 156-ца 105 магарета: http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...4&postcount=17

Comment

точно за това питах , много благодаря , до буксата как се стига - сваля ли се жабката, пръскане със спрей, припояване ?
                          ако се наложи смяна на потенциометъра къде да търся и каква пара е горе-долу ?
                          http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
                          785 лева - това е невероятно направо, да взема да купя още една алфа ли / за части /
                          Last edited by ivo_63; d.m.y г., 18:33.
                          Peugeout 2.2 HDI 133+++
                          Alfa 159 +++ next

Comment

точно за това питах , много благодаря , до буксата как се стига - сваля ли се жабката, пръскане със спрей, припояване ?
                            ако се наложи смяна на потенциометъра къде да търся и каква пара е горе-долу ?
                            http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
                            785 лева - това е невероятно направо, да взема да купя още една алфа ли / за части /
                            Самият потенциометър рядко е повреден. Най-често проблемът е в буксата или кабелите. Може да се стигне и без да махаш жабката, но е много чанч. Разкачаш буксата, почистваш с контактен спрей, леко закривяваш пиновете да дават плътен контакт при сглобката и обикновенно забравяш за проблема.

Comment

ще мога да направя процедурата в неделя - събота сме на работа, може ли да стане някаква беля / защото я карам колата/, няма никакви симптоми освен индикатора- не гасне, не подскача и тн, но ту светва ту гасне индикатора, особено ако е сутрин в студа
                              Peugeout 2.2 HDI 133+++
                              Alfa 159 +++ next

Comment

Working...
                              X